Potpisan ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru

Potpisan ugovor o gradnji Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru

Danas je u gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru potpisan ugovor sa izvođačem radova Sarađen d.o.o. o gradnji Poduzetničkog inkubatora Biograd na Moru“. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a partneri Poduzetnički inkubator Biograd na Moru d.o.o. Biograd na Moru, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o. Osijek i CEDRA Split j.d.o.o. Split.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su Sani Ljubunčić (Ministarstvo gospodarstva- Načelnik sektora za investicije i poduzetničku infrastrukturu), Vladimir Kramarić (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU – Odjel za pripremu i provedbu projekata u području jačanja poslovne konkurentnosti), Ivan Knez (Gradonačelnik Grada Biograda na Moru), Šime Mršić (Zamjenik župana Zadarske županije), Marko Sarađen (Član uprave Sarađen d.o.o.), Ranko Milić (Član uprave CEDRA Split j.d.o.o.), Marin Colić (Direktor Poduzetničkog inkubator Biograd na Moru d.o.o.), Ivan Čupić (Voditelj LAG-a Laura), Senad Salihović ( Viši stručni suradnik AGRRA), Zoran Pelicarić (Načelnik Općine Sveti Filip i Jakov), Antonio Čakarun (Zamjenik načelnika Općine Polača), Ivica Kero (Ravnatelj Srednje škole Biograd na Moru)

Projekt nastoji riješiti probleme niske održivosti malih i srednje velikih poduzeća na području Grada Biograda na Moru i šire gravitirajuće urbane aglomeracije (koja uključuje i općine Sv. Filip i Jakov, Pakoštane, Tkon, Pašman i Polaču) gdje se unatoč rastu poduzeća mnogi MSP-ovi zatvaraju, a broj radnih mjesta u njima pokazuje trendove pada. Projekt, stoga, ima za cilj doprinijeti održivom rastu poduzetništva i radnih mjesta kroz izgradnju poduzetničko poslovne infrastrukture, razvoj postojećih i uspostavu novih poduzetničkih potpornih institucija i usluga čime bi se povećala konkurentnost, isplativost, odnosno profitabilnost, a time i održivost kako poduzeća tako i radnih mjesta u njima.

Sektori koji će biti u fokusu su proizvodi i usluge za nautički turizam, poljoprivreda, ribarstvo, marikultura i prerada hrane, održivi turizam posebnih interesa, inovacije, istraživanje i razvoj, nova znanja i tehnologije te obrazovanje za poduzetništvo. Kapaciteti inkubatora su 68 subjekata na 2.403,36 m2 na 3 etaže. Osim toga, projektom će se uspostaviti i potporne usluge za MSP. Predviđeno vrijeme trajanja provedbe projekta je 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta iznosi 37.979.211,52 HRK, od čega je 19.945.669,41 HRK financirano iz EU fondova, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.